Τμήματα & Υπηρεσίες

Το διαγνωστικό κέντρο MediSys με επίκεντρο τον ασθενή και στόχους την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, έχει οργανώσει τα Εργαστήρια Βιοπαθολογίας με σκοπό να καλύπτουν όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται για τη διάγνωση της νόσου, την παρακολούθηση της θεραπείας και την ανίχνευση παθολογικών αποκλίσεων πριν την εκδήλωση αντίστοιχης συμπτωματολογίας.

clinical-tubes
Μικροβιολογικό

Τo μικροβιολογικό τμήμα του Medisys στηρίζεται σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο εξοπλισμένο με αναλυτές και άλλα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα, καλύπτοντας το πλήρες φάσμα των εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται για τη πρόληψη διαφόρων παθήσεων, τη διάγνωση τους καθώς και την παρακολούθηση της θεραπείας τους.

blood-trial
Αιματολογικό

Στο αιματολογικό τμήμα του Medisys πραγματοποιούνται εξετάσεις δειγμάτων αίματος για ανάλυση σε ειδικό Αιματολογικό Αναλυτή. Η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων διασφαλίζεται από: τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή προγραμμάτων εσωτερικού- εξωτερικού ελέγχου ποιότητας των εξετάσεων.

Tμήμα Υπερήχων

Το υπερηχογράφημα αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη, πολύ αποτελεσματική και ακίνδυνη απεικονιστική μέθοδο διερεύνησης και καταγραφής του ανθρωπίνου σώματος και των οργάνων του.

Τo MediSys συνεργάζεται με τον ακτινολόγο κ. Ι. Πιπεργιά, ο οποίος διενεργεί υπερηχογραφήματα με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, κάνοντας χρήση σύγχρονου έγχρωμου υπερηχοτομογράφου τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, ο οποίος παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας και καλύπτει πλήρως την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Επιπλέον των κλασικών υπερηχογραφημάτων, γίνεται η έγχρωμη καταγραφή της ροής του αίματος και του βαθμού στένωσης ή διάτασης των αγγείων στις φλέβες και τις αρτηρίες (Triplex).

blood-tube
Ανοσολογικό

Το Ανοσολογικό Τμήμα πραγματοποιεί όλες τις ορολογικές εξετάσεις που απαιτούνται για τη διερεύνηση νοσημάτων που εκφράζονται με ορολογικούς δείκτες όπως τα αυτοαντισώματα, τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας ή τα αλλεργιογόνα.

doctor-patient
Ορμονολογικό

Οι ορμόνες είναι χημικά στοιχεία που παράγονται σε ένα μέρος του σώματος (π.χ. υπόφυση, θυροειδή αδένα, ενδοκρινείς αδένες, επινεφρίδια κ.α.) και στη συνέχεια μεταφέρονται μέσω του αίματος μεταφέρονται σε άλλα μακρινά όργανα ή ιστούς, όπου και επιδρούν.

Η μελέτη των ορμονών αποτελεί βασικό στοιχείο στη υγεία.

child
Αιμοληψίες Παιδιών-Βρεφών

Το διαγνωστικό μας κέντρο ειδικεύεται στις παιδικές και βρεφικές αιμοληψίες, αποτελώντας ένα Πρότυπο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο που παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες στο παιδί και στους γονείς.

pregnant-woman
Προγεννητικός Έλεγχος

Ο προγεννητικός έλεγχος αποτελείται από μια σειρά εξετάσεων, που έχουν στόχο να εξασφαλιστεί η καλή υγεία της μητέρας και του μωρού.

dna-image
Μοριακός - Γονιδιακός Έλεγχος

Η χρήση εξεζητημένων μεθόδων μοριακής βιολογίας όπως η αλυσιδωτή αντίδραση της πολυμεράσης (PCR) μπορεί να καταστήσει δυνατή την ανίχνευση του γενετικού υλικού (DNA/RNA) μικροοργανισμών και ιών όπως η ηπατίτιδα Β και C, ο HIV, η φυματίωση, κ.α. με πολύ μεγάλη αναλυτική ευαισθησία και ειδικότητα σε οποιοδήποτε βιολογικό υλικό (αίμα, ούρα, επιχρίσματα κ.λπ.).

prescription
Προληπτικός Έλεγχος - (Check Up)

O προληπτικός έλεγχος ενηλίκων είναι απαραίτητος και αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητό στον ευρύ πληθυσμό.

vaccine
Kατ' οίκον αιμοληψία

Το Medisys παρέχει τη δυνατότητα κατ” οίκον αιμοληψίας, πραγματοποιώντας όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις που εκτελούνται στο εργαστήριο.